U Kninu utvrđuju i saniraju štetu nastalu uslijed udara bure i preko 120 km/h

Od jutra se u Kninu utvrđuju i saniraju štete vrlo jake bure koje je na udare prelazila 120 kilometara na sat. Najgore su prošle zgrade osnovnih škola, zbog čega danas nije bilo nastave. Na ulicama su još vidljivi ostaci crijepova, vatrogasci uklanjanju iščupana stabla, komunalni djelatnici odvoze odlomljene grane.

Iako je oslabila, bura je i dalje jaka, pogotovo za početak radova na krovištima. Zbog ove nepogode još sinoć se sastao i dio gradskog stožera za zaštitu i spašavanje. Kninski osnovci danas nisu imali nastavu, a ni ponedjeljak nije siguran.

Sada treba utvrditi može li se proglasiti elementarna nepogoda, što je posao župana. Ako bude proglašena, grad će osnovati povjerenstvo za procjenu šteta koje će moći prijaviti oni koji su štete i pretrpjeli.
Zbog stabala, grana i građevinskog materijala na terenu su neprekidno komunalni djelatnici, cestari i vatrogasci.
Udari bure su ošetili i neke dalekovode pa je bez struje bio dio Knina, te neka mjesta na drniškom području kao i djelovi općina Biskupije, Ervenika i Kistanja. Najjači udar bure u Kninu bio je 122 kilometra na sat. U ovoj izvanrednoj situaciji, na sreću, nitko nije ozlijeđen.

 

 

Izvor: http://radio.hrt.hr/radio-knin

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.