U OŠ ‘Domovinske zahvalnosti’ održane radionice iz informatike

U Osnovnoj školi ‘Domovinske zahvalnosti’ Knin održane su u organizaciji Microsofta Hrvatska radionice iz područja računarstva i interneta. Ova škola nije odbrana slučajno. Naime, odnedavno nosi status Showcase škole i to kao jedna od najopremljenijih škola u Hrvatskoj.

Škola ima 130 računala, učionicu s pametnom tablom i s 30 tableta. Tablet ima i svaki učitelj, a njih je oko 90. Od ove školske godine učitelji i nastavnici rade i sa e-dnevnicima.

Kako bi i druge škole slijedile primjer OŠ Domovinske zahvalnosti, Microsoft Hrvatska organizirao je za učenike osnovnih škola iz Unešića i Drniša tri radionice: o sigurnosti djece na internetu, korištenju tableta i pametne ploče u nastavi biologije i kemije te o osnovama programiranja. O sigurnosti djece na internetu predavanje je održao nastavnik informatike Danijel Forjan, dok je nastavnica biologije i kemije Zdenka Bilić, putem prezentacija, online digitalnih materijala, demonstrirala učenicima kako teško gradivo može biti zanimljivo, poučno, ali i zabavno učenicima.

U Kninu je bio i Goran Pivarski, voditelj komunikacija i društveno odgovornog poslovanja Microsofta Hrvatska i BiH. Istaknuo je kako će do 2020. godine u EU nedostajati preko 800 tisuća IT stručnjaka. Zato je, kaže, potrebno djecu u ranoj dobi učiti informatičkim vještinama, a informatika mora postati obvezan predmet i to u prvom razredu osnovne škole.

Izvor: Radio Knin

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.