U Pađenima tijekom cijelog studenog uništavanje neeskplodiranih ubojnih sredstava

U Vojno skladišnom kompleksu “Pađene” Knin, pripadnici Zapovjedništva za potporu u vremenu od 03.do 30. studenog 2014.godine (od 08:00 sati do 16:00 sati), provoditi će aktivnosti svakodnevnog organiziranog uništavanja neeksplodiranog ubojnog sredstva (UBS-a) koji se ne može transportirati, a pronađen je prilikom pirotehničkog pregleda i razminiranja VSK “Pađene”.

Sredstva će biti uništena na mjestu za uništavanje prikupljenog ubojnog sredstva, a eksplozije (detonacije) uslijed vremenskih utjecaja (vjetra i niska naoblaka) mogu biti pojačane. Uništavanje provode pripadnici zapovjedništva za potporu Oružanih snaga Republike Hrvatske sukladno postojećim propisima, standardima i odobrenim procedurama.

Svi eleborati po kojima se provodi uništavanje UBS-a usklađeni su sa zakonskim propisima iz područja zaštite okoliša. U slučaju loših vremenskih prilika (snijeg, kiša, jaki vjetrovi) radovi se iz sigurnosnih razloga neće provoditi.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.