Uklonjen odron sa ceste Knin-Plavno, ali sanacija će biti skup projekt

Iako je za kraj siječnja bilo najavljeno otvaranje za promet ceste Knin-Plavno, na koju se krajem prošle godine kod mjesta Tunići urušio veliki odron stijena i zemlje, ta cesta još nije službeno otvorena za prometovanje.

– Istina je da cesta, iz sigurnosnih razloga, još nije otvorena, ali mještani njome prometuju. Ceste Šibenik, čiju smo tešku mehanizaciju angažirali na saniranju pokosa, čišćenju kolnika i odvozu urušenog materijala, svoj su posao obavile i kako je najavljivano, cesta je prohodna, potvrdio nam je Ante Parat, ravnatelj Županijske uprave za ceste.

Iz ŽUC-a su angažirali stručnjake Građevinskog fakulteta u Zagrebu koji će im savjetovati privremene mjere osiguranja pokosa iznad ceste, a potom bi trebali izraditi projekt za konačnu sanaciju trase na dijelu koji je pod stalnim udarom odrona.

– Ljudi sa Građevinskog fakulteta bili su na terenu i vjerojatno ćemo već sljedećeg tjedna krenuti s postavljanje zaštitnih mreža koje će biti privremena mjera osiguranja sigurnijeg prometovanja. Slijedi nam izrada projekta sanacije u koji ćemo moći krenuti tek kada budu osigurana sredstva, koja nipošto nisu mala i sama Županijska uprava za ceste realizaciju tog projekta neće moći financirati, kaže Parat.

Do službenog otvaranja ceste Knin-Plavno obilazni pravac je lokalnom cestom Stara straža – Čupkovića most.

Teška mehanizacija Cesta Šibenik ‘zagrizla’ u odron kod Knina

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.