Umro Mirko Gugić, bivši dekan i jedan od idejnih začetnika Veleučilišta Marko Marulić

Mirko Gugić, bivši dekan Veleučilišta Marko Marulić u Kninu, preminuo je u 68. godini života, izvjestili su na stranicama Veleučilišta.

– Zatečeni i potreseni tužnom viješću o smrti našeg dragog prijatelja, bivšeg dekana Veleučilišta ‘Marko Marulić’ u Kninu obavještavamo studente i zaposlenike Veleučilišta ‘Marko Marulić’ u Kninu da nas je u 68. godini života napustio izv.prof.dr.sc. Mirko Gugić, prof. visoke škole u četvrtak, 19. listopada 2017. godine. Ispraćaj dragog prijatelja i kolege biti će u petak,  20. listopada 2017. godine u 16.00 sati na mjesnom groblju u Sinju, stoji u obavijesti.

 Mirko Gugić sudjelovao je u izradi programa osnivanja, a kasnije i u osnivanju Veleučilišta ‘Marko Marulić’ u Kninu na kojem je bio izabran za prvog predsjednika Upravnog vijeća Veleučilišta. 2006. godine zapošljava se na Veleučilištu kao pročelnik Inovacijskog središta i kao prodekan za razvoj, a od 2007. do 2011. obnašao je i dužnost direktora Matica d.o.o. Od 1. listopada 2011. do odlaska u mirovinu 30. rujna 2015. obnašao je dužnost dekana Veleučilišta.

Veleučilište ‘Marko Marulić’ u Kninu 2008. godine dodijelilo mu je nagradu pečetnjak s likom Marka Marulića kao najveće priznanje Veleučilišta za izuzetan doprinos u unapređenju, razvoju i promociji Veleučilišta, kao i za razvoj društva u cjelini.

Komemoracija će se održati u ponedjeljak, 23. listopada  u 12 sati na Veleučilištu ‘Marko Marulić’ u Kninu, Ulica kralja Petra Krešimira IV. br. 30.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.