Za energetsku obnovu škole Domovinske zahvalnosti u Kninu izdvojeno preko 4 milijuna kuna

Jučer je u Osnovnoj školi ‘Domovinske zahvalnosti’ u Kninu održana konferencija ‘Energetska obnova zgrade Osnovne škole Domovinske zahvalnosti’. Projekt je počeo još u kolovozu ove godine, dok se završetak očekuje u studenom 2018. godine.

– Priprema i realizacija ovoga projekta put je kojim trebaju ići institucije i njihovi čelnici koji znaju što hoće i kako to ostvariti – rekao je zamjenik župana Nikola Blažević.

slika 2

Nositelj projekta je Osnovna škola ‘Domovinske zahvalnosti Knin’, a u projektu sudjeluje i Razvojna agencija Šibensko-kninske županije. Ukupna vrijednost projekta je nešto više od četiri milijuna i 700 tisuća kuna, od čega Europski fond za regionalni razvoj sufinancira nešto više od milijun i 900 tisuća kuna. Ostatak sredstava financirat će se dijelom iz nacionalne komponente, a dijelom iz županijskog proračuna.

Projekt obuhvaća zamjenu stolarije, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida i stropa prema tavanu, zamjenu unutarnje rasvjete energetski učinkovitijom te postavljanje sustava daljinskog očitanja potrošnje i kontrolnih mjerila energije i vode za dio zgrade.

Ravnatelj škole Ivan Uzun zahvalio se svima koji su doprinijeli da se projekt realizira.

Slika 1

slika 6

slika 5

slika 4

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.