Za neposlušne HDZ-ove vijećnike u Kninu predsjednik Nikola Blažević najavio sankcije

Vijećnici oporbenog HDZ-a u Gradskom vijeću Knina, njih čak pet od osam glasalo je na sjednici za rebalans ovogodišnjeg proračuna koji sada iznosi 90 milijuna kuna čime su pridonijeli opstanku aktualne vlasti nezavisnog gradonačelnika Marka Jelića. Time su se oglušili na odluku Povjerenstva HDZ-a Grada Knina koje je odlučilo da pri glasovanju budu suzdržani, pojasnio je za Šibenski portal Nikola Blažević, predsjednik kninskog HDZ-a.

– Trebali smo ostati suzdržani prije svega zato što je rebalans prenapuhan i nerealan, u sebi obuhvaća prije svega dijelove projekta Integralne regeneracije koji nisu niti u planovima niti postoje gotovi projekti iako gradonačelnik tvrdi suprotno. Također postoji program održavanja za 2018. godinu koji je već utrošen, lani su nam u HDZ-u govorili da smo to potrošili da bi kupili glasove. To nije istina, a proračun se sada napuhuje i nije istina da bi program Integralne regeneracije stao ako rebalans ne bi bio donešen – mišljenja je Blažević.

Još, kako kaže, nije donio odluku kako će postupiti zbog neposluha svojih stranačkih kolega, vijećnika u Gradskom vijeću među kojima je i predsjednik Kluba HDZ-ovih vijećnika Marinko Tokmačija.

– U takvim slučajevima postoji Statut i ne znam što će biti s onima koji su postupili suprotno. Vrijeme će pokazati kako će se stranka ponijeti prema tome. Svakako namjeravam reagirati, to je moja obveza. Ne želim prejudicirati ishod i postavit ću se prema tome onako kako nalaže Statut. Postoje mjere za one koji se ne pridržavaju statutarnih odredaba, one su poznate i postoje od lakših do težih.

Prema pisanju kninskih medija jučerašnja sjednica kninskog Gradskog vijeća trajala je četiri i pol sata, a upravo uz pomoć HDZ-ove relativne većine, koja ima osam mandata, usvojen je prijedlog nezavisnog gradonačelnika Marka Jelića o rebalansu proračuna za čak 21 milijun kuna. Podsjetimo, njegova lista u Vijeću ima sedam mandata pa mu još tri glasa trebaju za donošenje pravovaljanih odluka.

(FOTO knin.hr)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.