Dodijeljeno 18 ugovora

Za povećanje zapošljavanja i pomoć ranjivim skupinama stanovništva grada Knina Ministarstvo rada i HZZ izdvojili preko 17 milijuna kuna

Ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar dodijelili su jučer 18 ugovora za područje Knina vrijednih preko 17,7 milijuna kuna.

Novac je dodijeljen u okviru provedbe Poziva na dostavu projektnih prijedloga ‘Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru’, a ukupni iznos bespovratnih sredstava za svih pet gradova iznosi nešto više od 76 milijuna kuna.

Fokus projekta je pomoć ranjivim skupinama stanovništva navedenih područja, poput izbjeglica, raseljenih osoba, povratnika, hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i pripadnika romske manjine s ciljem unaprjeđenja socijalnih usluga i sadržaja za starije osobe, osobe s invaliditetom, te djecu i mlade do 29 godina starosti.

Cilj je, također, povećanje zapošljivosti kao i mogućnosti za zapošljavanje nezaposlenih, uključujući dugotrajno nezaposlene te razvoj i unaprjeđenje kulturnih i umjetničkih usluga za sve stanovnike na području spomenutih gradova.

Poziv se provodi u okviru ‘Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima’ čija vrijednost za svih pet područja iznosi 120 milijuna eura, a aktivnosti se financiraju iz operativnih programa ‘Konkurentnost i kohezija’ 2014.-2020. i ‘Učinkoviti ljudski potencijali’ 2014.-2020.

Zbog iznimnog interesa prijavitelja i velikog broja zaprimljenih projektnih prijedloga, Poziv za područje Knina je obustavljen 29. kolovoza 2018.

OVDJE pogledajte popis dodijeljenih ugovora.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.