Za župni Caritas u Kninu prikupljeno 1.830 kuna

Zaboravimo materijalne, okrenimo se duhovnim vrijednostima, poruka je predstave Uskrsna priča koju je u Domu HV-a u Kninu izvela dramska sekcija HKD Napredak.

Smijeha i zabave nije nedostajalo, no ono što ovu predstavu izdvaja od ostalih, jeste njezin humanitarni karakter. Ulaz je, naime, bio besplatan, no kupnjom srećke uskrsne lutrije, građani su dali svoj doprinos župnom Caritasu. Gotovo svaki posjetitelj izdvojio je simboličnih deset kuna za srećku pa je u konačnici prikupljeno 1830 kuna. Ovim će se sredstvima kupiti namirnice za Pučku kuhinju u kojoj se svakodnevno kuha oko sto obroka. Na donaciji se zahvalio fra Ivan Lukač, župni vikar župe sv. Ante.

knin

Organizator ove humanitarne akcije je Zajednica Hrvata BIH-podružnica Knin. Predsjednik Slaven Ivić ističe kako je ovo prva akcija od kada je on načelu podružnice , no zaključuje,  ne i posljednja.

Humanitrnu večer uveličali su članovi udruge Petrovo polje iz Ružića.

 

IZVOR: radio-knin

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.