Zabava i darovi za bolesnu djecu

Sutra se obilježava Svjetski dan životinja. Danas su tim povodom ravnatelj Nacionalnog parka Krka i njegovi suradnici posjetili Odjel za dječje bolesti kninske Opće bolnice Hrvatski ponos, zabavili su djecu, darivali ih i najavili nastavak suradnje.

Uz dobrodošlicu na Odjel, ravnateljica kninske opće bolnice Antonela Karačić, zahvalila je na poklonima koji će olakšati rad odjela i razveseliti bolesnu djecu. Posebno je istaknula trud liječnika da djeci boravak u bolnici bude što lakši i ugodniji.

“Javna ustanova Nacionalni park Krka, izmađu ostalog, skrbi o nizu važnih stvari za društvo u kojem se nalazi. Lani smo darivali dječji odjel u Šibeniku, ove godine u Kninu, i ovo neće biti naša zadnja suradnja”, rekao je ravnatelj NP Krka Tonči Restović.

Materijalnim poklonima pridružili su i zabavu, uz pomoć partnerskih udruga Okea i Virko.

Odjel za dječje bolesti Opće bolnice Hrvatski ponos u Kninu još se 1999. godine uključio u akciju “Za osmijeh djeteta u bolnici”. Ta akcija podrazumijeva da se bolesnom djetetu, osim zdravstvene skrbi, zadovolje sve njegove emocionalne i druge potrebe. Zahvaljujući nizu akcija, Odjel i njegovi djelatnici dobili su prestižni naziv Dječni Odjel – prijatelj djeteta.

IZVOR/FOTO: Radio Knin

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.