ŽO SDP: Nova lakrdija u režiji Josipe Rimac

– Dio medija, pod dojmom atmosfere u Gradskom vijeću, možda instrukcijama posrnule gradonačelnice ili u strahu od zamjeranja, izvijestio je javnost da je na 14. sjednici Gradskog vijeća donesena „Odluka o podnošenju zahtjeva za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave s Ustavom- piše u priopćenju Županijskog odbora SDP-a koje potpisuje Mirko Antunović.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:
Sve to skupa najodlučnije opovrgavamo. Takva odluka niti je donesena na Gradskom vijeću niti je mogla biti donesena jer je nije ni bilo na Dnevnom redu. Predsjednik Gradskog vijeća je sazvao sjednicu i predložio Dnevni red s ukupno 33 točke. Na samoj sjednici je Dnevni red proširen još dvjema točkama među kojima nije bilo prijedloga navedene odluke.
Ukoliko iz gradske uprave (gradonačelnica i predsjednik Vijeća) uznastoje u stavu da je odluka donesena, upozoravamo ih da to može biti samo zahtjev skupine građana, nipošto odluka Vijeća. Također ih ponaosob upozoravamo da je lažiranje odluka Gradskog vijeća kazneno djelo te im savjetujemo da dobro razmisle prije nego se upuste u sumnjive poslove.
Da ne pomisle kako bi mogli lažirati zapisnik sa sjednice, prisiljeni smo se obratiti Ustavnom sudu te mu dostaviti sve relevantne dokumente, tonski zapis sjednice, medijske izvještaje sa sjednice kao i popis svjedoka. Pa ćemo vidjeti funkcioniraju li institucije pravne države!

Sama „odluka“ zamišljena je kao vrhunac lakrdije u režiji gradonačelnice Rimac. Središnja točka Dnevnog reda bila je rasprava o proračunu Grada za 2015. godinu. Uvodnim obraćanjem, gradonačelnica je gomilom žalopojki pokušala prikazati Knin žrtvom „superhikovske“ Vlade, koja tobože otima siromašnima, a dodjeljuje bogatima. Sav raskoš njenog režiserskog i glumačkog antitalenta ogleda se u neskladu njene garderobe, nakita, kozmetike i modnih dodataka sa statusom žrtve koji nastoji prikazati.
Stoga je potrebno kazati da se Vlada (država) nipošto ne odnosi maćehinski prema Kninu. Samo površnim uvidom u strukturu gradskog proračuna vidljivo je da od predviđenih 49,8 milijuna za sljedeću godinu država (Vlada) sudjeluje sa „skromnih“ 28 milijuna kuna. To je mnogo više od brižne majke. Mnoge druge majke bi davno digle ruke od takvog djeteta kakvim ga čini ovakva gradonačelnica.
Ako je netko „zla maćeha“, onda je to gradonačelnica Rimac koja je dovela Grad do gubitaka od najmanje 11,5 milijuna kuna. Onda je to gradonačelnica koja tjera u nezakonitosti, koja prijeti ljudima, koja i ovim proračunom nastoji besramno obmanjivati i prozivati, politizirati i ucjenjivati. Ono što je zamišljeno kao obračun s Vladom, pretvorilo se u provincijsku lakrdiju.
Odluka o podnošenju zahtjeva za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave s Ustavom – nije donesena. Nije je bilo na Dnevnom redu jer je nitko nije predložio. Možda su mislili da su je predložili – ali nisu. Napravili su gaf. Neka to priznaju i sazovu novu sjednicu na kojoj će to bez problema izglasati. U repriznom pokušaju izborom koreografije i kostimografije možda uvjerljivije prikažu status žrtve. Uvjerljivosti bi najviše pridonijela i „odluka“ kojom gradonačelnica sebi i svojim suradnicima umanjuje plaću za iznos kojom je ta plaća povećana Vladinom poreznom „mini reformom“.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.