Kninska palijativa prima pacijente, slobodno 26 kreveta

Ministar zdravlja Rajko Ostojić obišao je danas novi Odjel za produženo liječenje s palijativnom skrbi u kninskoj Općoj bolnici ‘Hrvatski ponos’, koji je 1. listopada ove godineformalno počeo primati pacijente.

U kninskom Odjelu za produženo liječenje spalijativnom skrbi trenutno je 116 kreveta – za produženo liječenje osigurano je 80, a za palijativnu skrb 36 kreveta.

Na kninskoj palijativi danas je smješteno deset pacijenata, no u kninskoj bolnici ‘Hrvatski ponos’ istaknuli su kako očekuju da će se slobodni kreveti ubrzo popuniti, budući da postoji velika potreba za ovakvom vrstom liječenja.

Odjelza produženo liječenje s palijativnom skrbi u Kninu uređen je investicijom Ministarstva zdravlja u iznosu od 2,2 milijuna kuna, podsjetio je ministar Ostojić.

– Ovo je važan odjel za Knin ali i za kninsku bolnicu jer je jedan od pet odjela ovakvoga tipa koji egzistiraju u Hrvatskoj, te je, po raspodjeli mreže odjela Ministarstva zdravlja, a koja je načinjena prema regijama, namijenjen pacijentima iz južnog dijela Hrvatske – kazao je ministar.

Ministar Ostojić još je jednom podsjetio na važnost razvoja palijativne skrbi u Hrvatskoj.

Palijativni odjeli, zajedno s odjelima za produljeno liječenje,rasterećuju akutne odjele u bolnicama, u kojima se pacijenti više ne zadržavaju dulje od tri ili četiri dana, nastavio je ministar zdravlja.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.