Komunalni redari kažnjavat će preglasne lokale!

Proteklih sezona kao najvećih problem turističkih Vodica ‘iskočila’ je buka u noćnim satima, odnosno prekoračenje dozvoljene razine glazbe i puštanje glazbe nakon propisanog radnog vremena (iza 1,30 sati) u ugostiteljskim objektima u središtu grada i na plažama. Zbog preglasne glazbe i buke u sitnim noćnim satima brojne su primjedbe bile gostiju u knjizi dojmova Turističke zajednice, a nemali broj dugogodišnjih turista Vodica je zbog ovog problema zauvijek napustio svoju omiljenu destinaciju.

DOZVOLJENO 70 DECIBELA

Na ovu temu održana je sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju u proširenom sastavu koja je okupila čelnike Grada, Policije, gradske vijećnike, predstavnike Turističke zajednice, Obrtničke komore, Ceha ugostitelja, ali i građana koji su proteklih godina naglašavali potrebu kvalitetnijeg rješavanja problema buke. Na sjednici  istaknuto kako je još prošle godine Gradsko vijeće  donijelo  odluko po kojoj je najveća dozvoljena razina buke do 70 decibela. U međuvremenu, pojasnila je na sjednici gradonačelnica Branka Juričev-Martinčev, Sabor je donio novi Zakon o zaštiti od buke prema kojemu je gradsko komunalno redarstvo dobilo ovlasti o sankcioniranju ‘preglasnih’ ugostiteljskih objekata. Drugim riječima, za one lokale koji se ne pridržavaju dozvoljene razine glazbe ili, pak, puštaju glazbu izvan radnog vremena, komunalni redari donosit će rješenja kojima će prekršiteljima biti skraćeno radno vrijeme za dva sata.

UČESTALE KONTROLE

– Poznato je da sanitarna inspekcija koja je do sada bila jedina nadležna za preglasnu glazbu, nije uredovala u noćnim satima kada je ovaj problem i najizraženiji. Prema novom zakonu, Grad Vodice ovog ljeta moći će angažirati pravne subjekte ovlaštene za mjerenje razine buke. S ovim ćemo krenuti već ovih dana pri čemu će se u tajnosti držati vrijeme i ugostiteljski objekti koji će se naći u kontroli. Za sve prekršitelje komunalno redarstvo promptno će ispostavljati rješenja o skraćivanju radnog vremena do 11,30 sati. Stoga se nadam da će ovim mjerama napokon biti riješen problem buke u našemu gradu – kazala nam je vodička gradonačelnica Branka Juričev-Martinčev.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.