Krenula izgradnja kružnog toka na Kapeli

Započeli su radovi na rekonstrukciji raskrižja državnih cesta D8 i D59 na lokalitetu Kapela. Riječ je o izgradnji kružnog toka kojim će se napokon eliminirati opasnost od brojnih prometnih nesreća koje su se sa smrtnim posljedicama događale na tom prometnom čvorištu Jadranske magistrale prema Tisnome i otoku Murteru. Inače, na zahtjev Općine Tisno, Hrvatske ceste su za ovaj projekt izdvojile četiri milijuna kuna. Na temelju provedenog javnog natječaja posao je dobila tvrtka Elektrocentar ‘Petek’ iz Ivanić-Grada, a rok dovršetka radova je početak mjeseca travnja.

POBOLJŠANJE PROMETNE SIGURNOSTI

– Rekonstrukcija križanja na Kapeli značit će dodatnu prometnu sigurnost za građane ovog zapadnog dijela županije, te za brojne turisti koji preko ove prometnice tijekom ljetne sezone ostvare milijun i pol turističkih noćenja u općinama Tisno, Pirovac i Murter-Kornati. Stavljanje u funkciju kružnog toka na Kapeli bit će napokon riješena najcrnja prometna točka Jadranske magistrale, na kojoj su, nažalost, dosad stradali brojni sudionici u prometu. Njime će se razriješiti brojni problemi na nekoliko cestovnih poteza te gužve koje su nastajale na toj prometnoj točki tijekom cijele godine, a poglavito za ljetne turističke sezone – kazao je Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik.

DRUGA FAZA RADOVA

U cilju poboljšanja prometne sigurnosti na području općine Tisno, rekonstrukcija raskrižja na Kapeli zapravo je druga faza radova sveobuhvatnog projekta. U prvoj fazi obavljena je kompletna rekonstrukcija ceste Dazlina – Kapela u vrijednosti osam milijuna kuna, a sredstva su također osigurale Hrvatske ceste.

Prometno čvorište Kapela, upozoravali su prometni stručnjaci, dosad su opasnim činili brojni čimbenici. Među njima, ključno je povećanje prometa s Autoceste na čvoru Pirovac, potom prebrza vožnja vozila iz smjera Pirovca te iz smjera Vodica na dionici ispresijecanoj zavojima. Sigurnost prometa na Kapeli smanjivala je i činjenica da se parkirališta dvaju tamošnjih ugostiteljskih objekata nalaze uz rubu ceste D8, kao i postojanje dvaju autobusnih stajališta.

U iduća tri mjeseca dok budu trajali radovi, promet se neće prekidati, već će se ustrojiti njegova posebna regulacija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.