Loza za obnovu ceste D-33 umjesto gradnje brze ceste do Knina

Kninska podružnica Loze reagirala je priopćenjem za medije zbog, kako kažu, predizborne priče o brzoj cesti Šibenik-Drniš-Knin-granica BIH.

-Pred svake izbore u županiji vladajuće nomenklature počnu tu priču ne obazirući se na činjenično stanje i protok vremena. Da je navedena brza cesta izgrađena prije 15-ak godina možda bi i zaustavila stagnaciju županija, ali protok vremena je učinio svoje – smatra predsjednik kninskog ogranka Tomislav Čolak.  Dodaje kako u susjednoj zemlji nema ni primisli o gradnji bilo kakve ceste.

Stoga, nezavisna lista Loza zalaže se za obnovu postojeće ceste D-33 u sklopu europskog Betterment programa, što bi bilo sasvim dovoljno za prometnu povezanost županije. Što se tiče prometne izoliranost Knina, poručuju kako će se zalagati za izgradnju brze ceste Gračac-Knin-Sinj jer će to, napominju, riješiti prometnu izoliranost čitave Dalmatinske zagore.

-Loza će se zalagati i za željezničku infrastrukturu, kako bi knin ostao značajno željezničko čvorište. Tražit ćemo obnovu Unske pruge i njeno puštanje u promet kao najjeftinije i najbrže željezničke veze sjevera i juga Hrvatske – poručuje Čolak.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.