Marin Dukić uspješno operiran

Ovu prekrasnu vijest iz Beča danas su prenijeli Marinovi roditelji preko njihovih facebook stranica kao i slike na kojima se vidi Marin nakon zahvata. Pročitajte cijelo pismo Marinovih roditelja.

‘ U ponedjeljak, 23.09. u ranim jutarnjim satima, vođeni vjerom i nadom u Marinovo bolje sutra, krenuli smo u Beč. Razgovor sa doc Kobinia trajao je nekih 45 min i on je bio vrlo optimističan u Marinovom slučaju, ali nas je odmah upozorio da će Marinu trebati još barem 3,4 tretmana. Mi smo odgovorili da smo svjesni njegovog stanja i da smo spremni na to dok god ne postoji opasnost da bi Marinu moglo biti gore! Doc Kobinia nas je umirio i rekao da je ovu metodu prošlo više od 150 djece i da kod nikog nisu zabilježene negativne reakcije. Nakon razgovora bili smo još mirniji i još uvjereniji da je naša odluka da pokušamo sa ovom metodom ispravna!

marin dukic1

U srijedu u 8:00 došli smo u “Wiener Privat Klinik”. Zahvat je počeo oko 10:20 i trajao otprilike do 11:00 sati nakon čega su Marina doveli u postoperacijsku sobu. Odmah su nam rekli da se ne brinemo i da je sve prošlo u redu – “Točno onako kako treba biti”! Iako je bilo očekivano da će se Marin probuditi za sat-dva, naša spavalica je odlučila odmoriti se baš onako kako treba i probuditi se tek oko 6 sati! U toku večeri i sutrašnjeg jutra u 2 navrata je dobio lijekove protiv bolova što je uobičajeno nakon zahvata. Doc Kobinia obišao nas je sutradan oko 10 sati i zadovoljan posoperativnom situacijom srdačno nas pozdravio i rekao da možemo kući.
Danas, 3 dana nakon zahvata, Marin je miran, nema bolove i sve je u redu. Sad trebamo čekati najmanje 3 mjeseca da se matične stanice dovoljno umnože i da se počnu događati neke promjene. A onda treba “zasukati rukave” i što intenzivnije vježbati, pričati, uključivati ga u normalan život jer kako kaže doc Kobinia – To je kao da je u kompjuter ugrađen novi softver, mi ga moramo nadograditi!

marin dukic2

Svjesni da smo zaslugom svih vas uspjeli realizirati odlazak na prvu terapiju matičnim stanicama, osjećali smo se dužnima da vam se obratimo na ovaj način i ukratko vam opišemo tijek našeg boravka u Beču. S obzirom na velik broj vas koji pratite naše objave, obećavamo da ćemo se nastaviti javljati i obavještavati vas o svim promjenama do kojih se nadamo da će doći’ – kažu Marinovi roditelji.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.