Ministarstvo potvrdilo: Porezna ostaje u Drnišu

Stupanjem na snagu novog Zakona o Poreznoj upravi u prosincu 2013. godine, Porezna uprava nastavila je provoditi planirane organizacijske promjene u cilju poboljšanja rezultata i operativnosti rada. Novi Zakon uvodi značajne promjene u organizacijskoj strukturi, ali i u organizaciji poslova Porezne uprave. Novi organizacijski model Porezne uprave primjeren je promjenjivom poslovnom okruženju, a uključuje racionalizaciju mreže ureda na terenu čime se unaprjeđuju usluge, pouzdanost, transparentnost i odgovornost te postižu značajne uštede. Iako će se reorganizacijom racionalizirati ustrojstvene jedinice Porezne uprave, osnovni cilj iste je bolja poslovna organizacija i kontrola rada svih ustrojstvenih jedinica Porezne uprave. Važno je naglasiti da će se reorganizacijom postići bolja raspodjela poslova u nove organizacijske jedinice. Novim ustrojstvom povećat će se učinkovitost rada i koordinacija postupanja jer se prilikom reorganizacije vodilo računa o ujednačenosti područnih ureda s obzirom na broj poreznih obveznika koji su u njihovoj nadležnosti, a time je postignuta ujednačena opterećenost službenika Porezne uprave.

Po novome, Područni ured Jug sa sjedištem u Splitu obuhvaća Splitsko-dalmatinsku, Šibensko-kninsku, Zadarsku i Dubrovačko-neretvansku županiju.

Ispostava III. ima sjedište u Kninu, a obuhvaća područje gradova Knina i Drniša te općina: Promina, Ružić, Unešić, Civljane, Ervenik, Kijevo, Kistanje i Biskupija.

Sudeći prema tekstu iz Narodnih novina, postavili smo pitanje Ministarstu financija iz kojeg su nam potvrdili da će usluge Porezne uprave građanima i dalje biti dostupne u jednakom opsegu i na istim lokacijama kao i do sada i to u svim pripojenim ispostavama, tako i u Drnišu.

Jednako tako, i ispostave se ujednačavaju s obzirom na područje za koje su nadležne. Očekivani rezultati takve reorganizacije su uspostavljanje moderne, fleksibilne i efikasne Porezne uprave, smanjenje troškova poslovanja i povećanje naplate poreza, doprinosa i drugih javnih davanja, navodi se u odgovoru iz Ministarstva financija.

IZVOR: DrnišNews

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.