Mladi kao najsnažniji nositelji pozitivnih promjena

Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske, Općina Murter-Kornati i Udruga Feniks za ljudski razvoj i inovativne akcije iz Murtera organiziraju prezentaciju projekta Empowerment Lab, u kojem je sudjelovalo 11 mladih Murterina.

VANSEZONSKA TURISTIČKA PONUDA

Misija projekta Empowerment Lab bila je osnaživanje mladih članova lokalne zajednice Murtera kao potencijalno najsnažnijih lokalnih nositelja promjena za proces inovacija u cjelokupnoj turističkoj ponudi. Proces je to koji bi inspirirao generiranje društveno i financijski održivog modela vansezonske turističke ponude temeljene na inovativnom dizajnu doživljaja lokalnog konteksta i kombinaciji tradicije i poduzetništva.

– Krajnji cilj bio je aktivirati mlade ljude, sudionike projekta, da svojim vlastitim angažmanom stvore prilike za zaposlenje i osmišljanje lokalno smještenog održivog poduzetništva, koji će za posljedicu imati smanjivanje broja mladih koji odlaze s otoka. Ovim se radionicama, osim tehničkih znanja i vještina dala prilika da u poticajnom i inspirativnom okruženju mladi svoje ideje konkretiziraju, te da upoznaju sve alate i načine kojima bi ideju i realizirali- kaže Irena Ateljević, stručna voditeljica projekta Empowerment Lab.

Tako je na pet radionica i u studijskoj posjeti Školi transformativnog liderstva sveučilišta u češkom Olomucu sudjelovalo 11 mladih iz Murtera, koji su kroz inovativne radne metode s projektnim trenerima razrađivali svoje vlastite poduzetničke ideje i projekte od poslovnog modeliranja na papiru, pa sve do 3D planiranja s Lego Serious Play metodologijom.

DOLAZI I NIZOZEMSKA AMBASADORICA

Prezentacija će se održati u ponedjeljak 4. studenog 2013. u 11 sati u prostorijama Centra za održivi razvoj obale i otoka.

Prezentaciji će prisustvovati i ambasadorica Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj Stella Roner Grubačić, načelnik Općine Murter- Kornati Ivan Božikov, predstavnici javne uprave, udruga, kao i Irena Ateljević, idejna začetnica projekta Phoenix Arbor, te članovi udruge Feniks. Naravno, sudjelovat će i svih 11 mladih Murterina, sudionika projekta Empowerment Lab.

Udruga Feniks za ljudski razvoj i inovativne akcije

Udruga Feniks za ljudski razvoj i inovativne akcije iz Murtera osnovana je 2011. godine s ciljem realizacije Centra za ljudski razvoj i inovativne akcije Phoenix Arbore u Murteru. Na brdu Raduču, nekadašnjem vojnom kompleksu, planirana je izgradnja istraživačkog centra, kampusa i laboratorija za društvene inovacije gdje će se održavati kongresi, seminari, edukacije i istraživanja na temu održivog razvoja, poduzetništva, inovacija, osobnog razvoja te aktivnosti kreativnog odmora za niz stručnjaka i posjetitelja otoka Murtera. Centar je dobio podršku Ministarstva turizma, Općine Murter- Kornati, te priznanje Vijeća Europe u natječaju za najbolje inovativne i poticajne projekte europskih obalnih gradova. Prije izgradnje samog centra, udruga u svoj rad uključuje mlade kroz razne projekte, poput aktualnog Empowerment Lab.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.