‘Bit će blata i prašine, ali to je najveći projekt na otoku’: Idući tjedan potpisivanje ugovora koji će promijeniti život Murtera

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić zajednos načelnicima Općina Murter-Kornati i Tisno, idućeg četvrtka u Narodnoj knjižnici i čitaonici Murter potpisat će ugovor o o sufinanciranju te dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Izgradnje sustava odvodnje za aglomeraciju Murter-Betina, vrijedan nešto više od 113 milijuna kuna.

Projektom je predviđena izgradnja mreže odvodnje na područja naselja Murter i Betina duljine 30 kilometara, izgradnja šest crpnih stanica te jednog uređaja sa pročišćavanje otpadnih voda.

aglomeracija

Od ukupnih 113 milijuna kuna, 70 posto financirat će se sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, 12 posto financirat će Hrvatske vode, 12 posto država i oko šest posto Općina Murter-Kornati i Općina Tisno. Radovi će početi iza nove godine, a završetak projekta i puštanje u rad sustava odvodnje predviđa se do kraja 2022. godine.

– Zahvaljujemo se svima koji su svojim radom doprinijeli ovom velikom projektu, a osobito Ivu Marušiću i djelatnicima Hrvatskih voda, Vodovoda Šibenik te konzultantima koji su radili na aplikaciji. Molimo građane za strpljenje jer neće biti jednostavno, biti će puno raskopanih ulica, blata i prašine. Ali ovo je najveći i najznačajniji projekt na našem otoku koji je temelj dugoročnog održivog razvoja te će značajno doprinijeti zaštiti i očuvanja okoliša, a osobito našeg mora – kazao je Toni Turčinov, načelnik Općine Murter-Kornati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.