Diplomatska eko-akcija: Šest veleposlanika čistilo podmorje Murtera

Foto: Duško Jaramaz/PIXELL

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, 5. lipnja, u Murteru je WhiteFlag International koji vodi Kristijan Curavić, u suradnji s Veleposlanstvom Kanade i lokalnom upravom Murtera, predstavio ekološki projekt Ocean Ambassadors. Cilj projekta je očuvanje, zaštita i sustavno čišćenje Jadranskog mora, a inicijativu će podržati više od 30 sudionika, redom visokih službenika, veleposlanika u Republici Hrvatskoj.

Šest veleposlanika Kanade, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Kraljevine Švedske, Slovačke i Švicarske i sami će zaroniti te uz podršku profesionalnih WhiteFlag ronilaca čistiti morsko dno od plastike i ostalog nerazgradivog otpada. Uz veleposlanike zaronio je i načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov, i sam zaljubljenik u ronjenje, te podržao eko-akciju koja za cilj ima podizanje svijesti naših sugrađana.

U skladu s globalnom temom Svjetskog dana zaštite okoliša ‘Borba protiv zagađenja plastikom’ ovo je prve diplomatska eko-akcija u Hrvatskoj koja za cilj ima upozoriti na problem koji onečišćava, nerijetko i ubija život u moru, ali i ugrožava ljudsko zdravlje.

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.