Dramske radionice ‘Male škole kazališta’ u Murteru

Projekt „Arheološko blago Colentum 4“ je nastavni projekt prethodnim istoimenim projektima u sklopu kojih je tiskana ilustrirana pripovijetka pod nazivom „Pustolovine Kvinta Petronija Valenta Colentinca – Kalafatov izazov“ te njena kazališna adaptacija pod nazivom “Mali kalafat”.

Premda se projekt sastoji od više projektnih aktivnosti možemo izdvojiti tri ključna međusobno povezana dijela:

Održavanje dramskih radionica odnosno “Male škole kazališta” za učenike osnovne škole “Murterski škoji”

Na radionicama će se učenici učiti osnovama glume te dramskog nastupa i to upravo uvježbavanjem predstave “Mali kalafat” iz prethodnog projekta koja će se koristiti kao edukativni alat za obuku novih murterskih dramskih amatera. Učenike će podučavati redatelj i scenograf Sergej Mioč (voditelj kazališne skupine Virko). On će sa učenicima uvježbati predstavu “Mali kalafat” koja će biti izvedena ove godine uoči božićnih blagdana. Mala škola kazališta trajati će od listopada 2015. do travnja 2016. Svi zainteresirani učenici mogu prijaviti u školskoj knjižnici ili na: mail@argonauta.hr, mobitel-– 091 403 3033.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.