FOTO: KAKO SU NASTALI FENOMENALNI MURTERSKI ‘ALIENI’: ‘Radile smo kada bi dicu stavile leći’

Maja Radman, Ane Donđivić, Blanka Šikić, Antica Markov, Ružica Mudronja, Ana-Maria Papeša, Nensi Lukin, Barbara Vodopija, Sandra Olujić i Ane Šandrić, deset je to Murterinki koje su ove godine na maškarama u Murteru svojim kostimom oborile sve s nogu. Već pretpostavljate riječ je o fenomenalnoj maski ‘aliena’ s kojom su prošetale ‘Murterskim bakama’ i sve okupljene natjerale da pomisle kako su, u najmanju ruku, statisti u filmu Ridleya Scotta. Osim što su Murterinke vjerno kopirale hollywoodskog izvanzemaljca, kapa im se mora skinuti jer su cijeli kostim, od glave do pete, izradile – same.

murterske bake13murterske bake12

murterske bake1

murterske bake8

-Masku smo radile otprilike mjesec dana. Uglavnom kada bi djecu stavile leći našle bi se kod jedne prijateljice u njezinom apartmanu i radile od 21 sat navečer pa nadalje. U početku smo svaku nedjelju odmarale, ali kako su se ‘Bake’ bližile radile smo i nedjeljom – prepričava nam jedna od kreatorica ‘aliena’ Maja Radman. Kako su uopće došle na ideju ‘uskočiti’ u izvanzemaljski kostim, Maja nam nije znala reći. Kaže kako se ne sjeća čija je to zapravo ideja bila. Kostim su radile prema fotografiji iz filma, a mnogo probi prije samog pokladnog utorka, otkriva nam, nije bilo.

murterske bake15

-Cijeli kostim od glave do pete uopće nismo stigle isprobati. Tek smo na sam dan obukle kostim i oduševile se. Nadmašile smo same sebe. Nije samo naša maska bila odlična, bilo ih je još fenomenalnih. ‘Murterske bake’ su čudo! To stvarno vrijedi pogledati uživo i pohvaliti sve sudionike – kaže Maja koja sa svojim prijateljicama u pokladnoj povorci sudjeluje svake godine već 17 godina.

A otkud su nabavljale materijal?

-Kostim je uglavnom od kartona, a ostali materijal tražili smo po raznim dućanima, većinom onima specijaliziranim za građevinu, poput Bauhausa i Baumaxa. Ima tu dosta žice, cijevi ma svega… – smije se naša sugovornica.

murterske bake4

murterske bake5

murterske bake7

Maja priznaje kako će im dogodine biti teško nadmašiti ‘aliana’ za koje su dobile na stotinu komentara i pohvala, međutim, vjerujemo kako će kreativke iz Murtera smisliti i napraviti novu masku s kojom će nas ponovno oboriti s nogu.

murterske bake14

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.