FOTO Čišćenjem murterskog podmorja Lionsi započeli ekološku kampanju

Čišćenjem murterskog podmorja Lions klubovi Lenuci i Zrinjevac iz Zagreba, uz podršku porečkih i opatijskih Lionsa, započeli su kampanju čišćenja hrvatskog podmorja. Tom akcijom obilježava se 100 godina djelovanja Lionsa u svijetu.

– Cilj Lionsa diljem svijeta pomaganje je potrebitih. Uz redovite akcije kojima pomažemo različite udruge, našem djelovanju pridodali smo i brigu za okoliš. Čisto more i priroda zalog su za budućnost te na taj način brinemo i za generacije koje tek dolaze – istaknule su Vesna Boinović Grubić, predsjednica Lions kluba Zrinjevac i Renata Gubić, predsjednica Lions kluba Lenuci.

članovi Lions klubova Lions, 1

Ronioci Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske ratne mornarice iz Splita čistili su podmorje uvale Čidraga i Podvrške. Metal, gume, plastika i staklo samo su neki od materijala koji su zagađivali morsko dno, a tamo su došli kao rezultat ljudskog nemara. Upravo je edukacija o štetnosti zagađivanja te važnosti brige za okoliš jedan od ciljeva akcije. Roniocima su u akciji podršku pružali Lionsi, te televizijske voditeljice Tončica Čeljuska i Ljiljana Vinković.

Akcija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i energetike, a podršku su dali Općina Murter – Kornati, Turistička zajednica općine Murter, Turistička zajednica općine  Murter – Kornati, Nacionalni park Kornati, udruga Latinsko idro te Nayada diving centar. Akcija se nastavlja čišćenjem podmorja kod Barbarinca, poznatog solinskog otoka ljubavi te čišćenjem podmorja u sjevernom Jadranu.

ciscenje 3 ciscenje 4 ciscenje 5 ciscenje 7 ciscenje Ivona Ilijaš, , Ana Lisak, Lions

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.