FOTO Cvate poduzetništvo na Murteru: Obitelji Jajaš i Turčinov uložili 20 milijuna kuna u ‘Camp Rehut’

Facebook/Camp Rehut

Punih osam godina, preko 20 milijuna kuna vlastitih sredstava, nebrojeno uloženih sati rada i truda trebalo je murterskim obiteljima Jajaš i Turčinov da ostvare svoj san i naprave ‘Camp Rehut’ u uvali Slanica. Kamp koji se prostire na preko šest tisuća kvadratnih metada, sa 45 kamp mjesta i 26 pozicija za mobilne kućice, i može primiti ukupno 210 gostiju, svečano će biti otvoren ove subote, a podršku razvoju malom i srednjem poduzetništvu dat će i ministar turizma Gari Cappeli.

– Suprug Denis i brat Enio bave se građevinom već dugi niz godina, i potajno smo maštali kako bi jednog dana mogli imati svoj kamp. Kupili smo prvi komad zemlje od 300 kvadrata na Slanici, a onda su nastupili i birokratski problemi. Nismo odustajali, i nakon par godina na svom terenu otvorili smo parking, te nastavili malo po malo kupovati čestice zemlje, da bi u konačnici okrupnili zemljište do ovoga koliko je danas, priča nam Ena Jajaš, Denisova supruga i Enijeva sestra.

ena enio

Malo po malo kupovali su i kamp kućice, i obiteljski radili na uređenju terena. Brat Enio je, dodaje Ena, ostavio dušu i srce u kampu, a kako su pokojnog djeda i oca Murterini zvali ‘Rehutovima’, ‘Rehutom’ je ostao i Enio, a sada i kamp nosi taj naziv.

– Edo Juraga napisao je murterski rječnik, i u njemu je objasnio da riječ ‘rehut’ po murterski znači snažan i iznenadan udar vjetra, vrlo neugodan pri jedrenju. Kako našu obitelj u Murteru zovu ‘Rehutovima’ tako nije bilo dvojbe kako nazvati kamp, objašnjava Ena.

Za ovu sezonu kompletno su popunjeni, ali u tijeku su i rezervacije za iduću sezonu, stoga najavljuju i daljnje proširenje sadržaja u ‘Campu Rehut’.

 Camp Rehut
kamp rehut

– Kako bi produžili sezonu na otoku napravit ćemo bazen s otvorenim barom za goste kampa. Cilj nam je proširiti sadržaj ‘Rehuta’ sa suvenirnicom i trgovinama, naši gosti već sad imaju mogućnost koristiti samouslužnu praonicu rublja, a nudimo im i jahanje i druženje s konjima na našem ranču Pocahontas. Namjeravamo investirati i u električne bicikle, obzirom da je u Murteru razvijen cikloturizam. U kampu smo zasadili masline, pa će se gosti ove jeseni moći okušati i u tradicionalnoj berbi i osjetiti čari stvaranja maslinovog ulja, najavljuje Jajaš.

U ‘Campu Rehut’ trenutno je zaposleno troje ljudi, a do početka ljeta zaposlit će ukupno 10 radnika.

– Po potrebi ćemo zapošljavati i više ljudi, no problem nam je naći kvalitetan kadar poput radnika na recepciji, zaključuje Ena Jajaš.

Kamp će svečano biti otvoren ove subote kada stižu i prvi gosti. Luksuzno uređen, ‘Camp Rehut’ obitelji Jajaš i Turčinov osmislili su i uredili do posljednjeg detalja stoga će, nadaju se, visoka kvaliteta uređenja i usluge podići razinu turističke ponude Murtera.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.