FOTO: GOSPODAR PRSTENOVA: Saznajte kako je nastala najviša maska ‘Murterskih baka’

Murterske bake i ove su godinu podigle ljestvicu više što se tiče inovativnih kostima, a nakon prošlogodišnjih ‘Aliena’ koji su izgledali kao da su ‘iskoračile’ iz filma Ridleya Scotta, svi su se pitali što će smisliti ove godine. Mogu li se nositi s ‘teretom slave’?

murterske bake14

Mogu!

Desetak kreativnih Murterinki i ove je godine izabralo filmsku temu, samo drugog redatelja. Uskočile su u kostime entija, naroda iz trilogije Gospodara prstenova, koji su veliko drveće.

murter maskare bake 090216 3

murter maskare bake 090216 28

murter maskare bake 090216 31

 

 

 

 

Ana Maria Papeša, Barbara Vidaković Marušić, Barbara Vodopija, Maja Radman, Ana Donđivić, Ane Šandrić, Antica Markov, Blanka Šikić, Nensi Lukin, Ružica Mudronja i Sandra Bašić su svojim kostimima i ove godine oborile s nogu.
– Koristile smo razne materijale za toplinsku izolaciju, boje za željezo, boje za zidove, karton, drvo, počinčanu žicu, duck tape, pištolj sa silikonskim ljepilom, običnu žicu, spužve za sunčenje ili jogu, brusilicu za rezbarenje godova…i jako smo zadovoljne kako je sve ispalo. Povorka je bila odlična i svi skupa smo se dobro zabavili, a to je najvažnije – priča nam jedna Maja Radman, jedna od kreatorica vrhunskih kostima koja smatra da su sve maske u povorci bile odlične.

kolaz 1

kolaz 2

ent11

ent1

Ove godine se Murter opet može pohvaliti vrhunskim maskama u koje je uloženo puno truda i dobre volje, a koliko su posebni govori činjenica da su oči cijele Hrvatske jučer bile uperene u ovo malo mjesto. Na ovaj događaju su došli i ljudi iz drugih krajeva Hrvatske, a sigurni smo da je samo pitanje vremena kad će ‘Murterske bake’ postati ‘jače’ od poznatog Riječkog karnevala.

murter maskare bake 090216 32
Sve maske i osobe koje stoje iza njih bi se odlično snašle i u Hollywoodu, a sigurni smo da bi borba u kategoriji Oscara za najbolju šminku i masku bila gusta.

I zato, dogodine svi u Murter!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.