FOTO Likovni đardin: Pisanice, zečevi i pilići zaposjeli zelenilo Murtera

Murterska promenada jutros je dobila svoj ‘likovni đardin’. Riječ je o art instalaciji SKUD-a Kreativac, koji vodi Jelena Ćurić, a oko postavljanja same instalacije sudjelovala je i Mateja Bašić, direktorica Turističke zajednice Murter-Kornati.

Polaznici likovne radionice i njihova voditeljica aktivni su oko svih javnih zbivanja u Murteru, pa su tako i ovom prigodom, očekivano u maniri ekološko-umjetničkog projekta, kreirali likovni đardin u kojem je niz šarenih pisanica, zečjih i kokošjih obitelji. Raskošne travnate površine udomile su velike pisanice, koje je pribavila Općina Murter-Kornati, a oslikala djeca OŠ ‘Murterski škoji’, dječjeg vrtića ‘Pčelica’, SKUD ‘Kreativac’ i Vedranko Šikić.

Komunalno poduzeće ‘Murtela’ pobrinulo se za temeljito čišćenje i pranje šetnica i obnovu hortikulture.

Velika nesvakidašnja crno-zlatna pisanica koja od jučer plijeni pažnju prolaznika i puni stranice društvenih mreža, unikatna je ideja same voditeljice Jelene Ćurić, inače konzervatorice/restauratorice.

Simbolika je jasna, tolerancija različitosti, originalnost i nesputanost kroz slobodu likovnog izričaja i izražavanja.

Jaje je dekorirano ‘zlatnim listićima’, a u procesu ukrašavanja sudjelovali su i polaznici radionice, te drugi dio SKUD-a, trenerica Marija Bašić Baričić s malim polaznicama aerobik grupe.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.