FOTO: Murterska večer u Zagrebu: U domaćoj spizi guštali Dubravko Šimenc, Sanja Doležal, Tončica Čeljuska

Kako svake godine u ljetnim mjesecima, velik broj Zagrepčana dolazi ljetovati na Murter i posjećuju jedan od naših najljepših nacionalnih parkova Kornate, Općina Murter – Kornati i Turistička zajednica Murter-Kornati odlučili su ove godine po prvi put upriličiti večeru za svoje vjerne goste ali i Murterine koji žive i rade u Zagrebu i okolici. Restoran Gastro Globus 17. travnja vrvio je od dobre pjesme i spize.

murterska vecer 5

murterska vecer 3

murterska vecer 4

Nadaleko poznati kuhar Zoran Jajac Bison pripremio je četiri slijeda tradicionalnih jela toga kraja iz kojeg i sam potječe. Na meniju za ‘prste polizati’ našlo se predjelo – salata od dagnji, marinirane skuše s višnjama, marinirane trilje, meso kozica u limunu, pašteta od boba, pašteta od sipe, filet slanog inćuna, salata od pečenog povrća i ovčja puina s džemom od luka.

Slijedila je juha za koju je chef Bison morao dijeliti i recept: od kornatskog sočiva (bob, slanutak, grašak, orzo, kukuruz, grah). Glavno jelo sačinjavao je odrezak tune u umaku od divljeg luka i file morskog psa i sipe na brudet, a za prilog je bila blitva s proljetnim travama i murterska crna palenta. Bison je, na opće oduševljenje okupljenih gurmana, pripremio i desert od kornatskog raslinja – smokve, kadulje i bora čempresa.

murterska vecer 7

murterska vecer 6

Za ugodnu atmosferu pobrinuli su se Colentum Singersi, Oliver Jakovčev – Berekin i Marina Tomašević.

murterska vecer 1

murterska vecer 2

murterska vecer

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.