FOTO: Nacionalni park Kornati proslavio 35. rođendan

Javna ustanova Nacionalni park Kornati proslavila je 12. i 13. kolovoza 35. obljetnicu osnutka Nacionalnog parka. Proslava je započela 12. kolovoza u ranim jutarnjim satima radnim izletom Louxembourg funn brass orchestra kornatskim arhipelagom gdje su razveselili posjetitelje Nacionalnog parka svirajući po uvalama i tako uvodeći slavljeničku atmosferu među posjetitelje.

DSC_3785

U 19 sati orkestar iz Luksemburga svečano je uplovio u murtersku luku brodom
Torcida i nastavio koncert pred prepunim glavnim trgom. Uz obrade poznatih hitova gosti i domaćini zaplesali su i zagrijali se za središnji dio proslave.

DSC_3788

Nakon promenadnog koncerta gosti su mogli uživati u tradicionalnoj kuhinji uz riblje delicije koje su s puno patnje pripremili i poslužili zaposlenici Javne
ustanove.

DSC_3799

Proslava se nastavila nastupom domaće klape Mela, zabavnom recitacijom lve Sikića i koncertom zvijezde večeri Đanija Stipaničeva. Ravnatelj Javne ustanove u prigodnom govoru pozdravio je goste i domaćine te svima zaželio ugodnu večer.

DSCN9524

Na sam dan osnutka Nacionalnog parka Kornati,13. kolovoza, u ACI marini Piškera za posjetitelje Parka i goste marine održan je koncert Gudačkog kvarteta Rucner. U intimnoj atmosferi, na rivi u marini, kvartet je oduševio prisutne nautičare izabranim repertoarom klasične glazbe.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.