FOTO: Nagrađivana predstava ‘Na pučini’ u srijedu na Murteru

MasterCard Brod knjižara – brod kulture nakon gostovanja u Tkonu na Pašmanu nastavlja svoje putovanje prema Murteru u kojem će gostovati u srijedu, 6. kolovoza. Ovogodišnji kulturni program Broda posebno je obogatila nagrađivana predstava ‘Na pučini’ poznatog poljskog autora Slawomira Mrožeka koju svaku večer u drugom mjestu izvode članovi amaterske kazališne skupine Scena Sisak.

Glumci Na pucini 2

Predstava Reciklirana prica 2

Predstava ‘Na pučini’ pobjednička je predstava ovogodišnjeg 54. Festivala hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a radi se o trojici brodolomnika koji ostaju na splavi i pri nedostatku hrane moraju odlučiti koji će od njih biti pojeden kako bi druga dvojica bila spašena. Radi se o parodiji parlamentarne demokracije u kojima se odluke donose glasovima većine. Glumačku ekipu čine Zoran Ivanić, Stiv Stipić, Josip Jajčević te Tihomir Kosić koji je predstavu i režirao.

Predstava Na pucini

– Slawomir Mrožek napisao je ovo djelo još davne 1961. godine, no tematika je i danas vrlo aktualna jer opisuje promjene u društvu, kao što su one u tranzicijskoj Hrvatskoj pa pruža izvanredne mogućnosti novog uprizorenja. Ova predstava je groteska s elementima teatra apsurda. Ona je alegorija sadašnje društvene, političke i gospodarske situacije u Hrvatskoj i zemljama regije. U Sceni Sisak nastojimo izvoditi predstave koje nisu samo komične već koje potiču ljude na razmišljanje, kako bismo barem malo utjecali na pozitivne promjene u društvu –  rekao je redatelj i glumac predstave Tihomir Kosić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.