FOTO: Radna akcija obnove drevnih suhozidnih bedema grada Colentuma

U subotu i nedjelju 22. i 23. studenog 2014. od 10 do 14 sati u sklopu projekta: “Oživljavanje lokalnih tradicijskih praksi održivog korištenja prirodnih resursa otoka Murtera i njegove prirodne regije” održana je radna akcija obnove drevnih suhozidnih bedema liburnskog grada Colentuma. Tema ove radionice bila je poticanje volontiranja u svrhu korištenja i širenja znanja tradicionalne vještine izgradnje suhozida. Akciji se odazvalo ukupno oko pedeset volontera.

suhozid1

Projekt provode udruge Argonauta, Feniks, 4 Grada Dragodid i Modrave Murter-Betina i Park prirode Vransko jezero u sklopu programa IPA 2011 „Potpora organizacijama civilnog društva za razvijanje partnerstava za održivo korištenje zaštićenih područja u Hrvatskoj, uključujući moguća područja unutar NATURA 2000“. Projekt financira Europska unija, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Udruge za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja “Argonauta” i projektnih partnera i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije niti Ureda za udruge RH.

suhozid2 suhozid3

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.