U sklopu trećeg dana festivala Okusi Mediteran, sinoć je u restoranu Boba u Murteru upriličena ekskluzivna četveroručna večera sa pet slijedova mediteranskih jela i s daškom egzotike.
U prepunom restoranu ‘Boba’ okupljeni su uživali u probranim jelima koja je za njih pripremio istarski chef Fabricio Vežnaver iz restorana Pergola (Zambratija, Istra), te chef domaćin Vjeko Bašić.
Na meniju su se našli krema od paške puine i šparoga koja se topila u ustima, božanstveni carpaccio od bijele ribe s emulzijom od maslinovog ulja, limuna i pestom od agruma,
Izvanredna „Fregola Sarda“ s volcima i polusuhim pomidorama, besprijekorni file grdobine u umaku od škampa i tartufa uz maturiranu palentu te eksplozija lavande u završnom desertu po nazivom „Oči boje lavande“ uz prateća vrhunska vina.
Koliko su gosti bili oduševljeni jelima vrhunskih chefova, svjedoči i spontani pljesak koji se prolomio restoranom Boba na kraju slijedova.
Posebne pohvale okupljenih ‘pobralo’ je vedro i uslužno osoblje restorana Bobe, koji su i ovaj put pokazali da su na visini zadataka i ispratili ovaj značajni gastro događaj ‘Taste the Mediterranean’ festivala.
Podsjetimo, festival, traje još danas i sutra kada je planiran jedinstveni timski cooking show večeras na Mediteranskom trgu s početkom u 18 i 30 sati uz šarmantnu voditeljicu Doris Pinčić, a sam show će biti popraćen glazbenim programom do ponoć.
U nedjelju ujutro će biti predstavljena priča o konobi, dalmatinskoj povijesti vina, hrane i pjesme koju će pričati Miki Bratanić uz marendu ‘Srdele na 5 načina’ i još mnogo toga s početkom u 10 i 30 sati.
A ako je suditi prema sinoćnjoj večeri, očekuje vas čisto, nezaboravno hedonističko iskustvo do kraja festivala.