Igrom do znanja o recikliranju: Razmjena mladih na Murteru rezultirala e-priručnikom

Foto: Argonauta

Action Re-loaded e-priručnik nastao je kao produkt ramjene mladih održane u svibnju 2018. na otoku Murteru, a sadrži opis 21 igre za djecu na temu recikliranja, ponovne uporabe odbačenih predmeta te odvojenog prikupljanja otpada. E-booklet namijenjen je svima koji rade s djecom od šest do 12 godina i koji žele podizati svijest djece o odvojenom prikupljanju otpada i zaštiti okoliša od njihove najranije dobi.

Igre su nastale na razmjeni mladih Action Re-loaded koju je organizirala udruga Argonauta sredinom svibnja na otoku Murteru. Mladi iz Hrvatske, Portugala, Makedonije, Rumunjske, Turske, Poljske i Španjolske su kroz devet dana razmijenili ideje i znanje o prednostima recikliranja, najboljim metodama prikupljanja i sortiranja otpada te raznim projektnim idejama.

– Za vrijeme razmjene, mladi su pripremili i prezentirali svoje igre djeci iz OŠ Murterski škoji, a kako su se mladi Murterini već navikli na volontere iz cijeloga svijeta – i ovaj put su ih spremno dočekali. O tome što je recikliranje, prenamjena odbačenih predmeta i zaštita prirode, djeca su već nešto i znala, ali ove igre su bile ‘pravo otkriće’ za ponavljanje starog i učenje novog i sve to kroz mnoštvo zabave. Nadamo se da će ovaj e-priručnik poslužiti svima koji rade s djecom, a imaju želju obrazovati ih kako da od malih nogu budu ‘aktivni zaštitnici Planeta’ – priopćili su iz Argonaute.

E-priručnik možete pronaći OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.