IVAN KLARIN: Bobinac me želi prikazati mrziteljem Murterina, neće mu to uspjeti

– Robert Bobinac, ravnatelj NP Kornati u ostavci, htio je još prije godinu i pol dana na račun NP Kornati i resornog ministarstva kupiti kuću u Murteru od privatnog investitora, i to za sedam milijuna kuna. Tu je htio prebaciti upravnu zgradu NP Kornati. S druge strane, Općina Murter-Kornati htjela je NP-u  pokloniti atraktivno zemljište, samo stotinjak metara dalje od te sporne kuće, ali je Bobinac tu ponudu Općine rezolutno odbio, te je nastavio agitirati da se kupi ta kuća, čija je vrijednost precijenjena bar za 50 posto. Kao član Upravnog odbora NP-a nisam se složio s time, i od tad kreću moji sukobi s Bobincem- rekao je na današnjoj konferenciji za medije načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik Ivan Klarin, u svojstvu člana Upravnog vijeća NP-a Kornati.

Sukobi su kulminirali prije neki dan, kad Bobinac, kako kaže Klarin, po drugi put ministru okoliša nudi ostavku, za razlog navodeći osobne probleme.

– S druge strane, želi okrenuti protiv mene Murterine, stavljajući im bubu u uho da u Betinu, u Prezentacijski centar nacionalnih parkova želim prebaciti i upravu NP Kornati. To mi nikad nije bilo u planu, na to nikad nisam ni pomislio, smatram da Murter zaslužuje novu zgradu parka u samom mjestu. Ovako, Bobinac me perfidnim igrama i manipulacijama želi prikazati kao mrzitellja mjesta Murtera i svih Murterina- rekao je Ivan Klarin.

U  Murteru je prošlog vikenda  prikupljeno  210 potpisa potpore ravnatelju Bobincu.

– Cilj prikupljanja potpisa je zamolba ministru Zaštite okoliša i prirode . Mihaelu Zmajloviću da prije odluke o prihvaćanju ostavke s  ravnateljem sjedne i porazgovara o stvarnim razlozima poteškoća razvoja parka te o ostalim problemima koji su doveli do podnošenja ostavke- potpisuje priopćenje u ime građanske inicijative Mate Skračić.
– Ova građanska inicijativa, bez ikakvih političkih predznaka, potekla je iz straha da je na  Bobinca izvršen pritisak kojim bi bili ugroženi interesi mještana Murtera i Betine koji su u 95 postotnom vlasništvu teritorija parka. Činjenica je da je u posljednjih godinu dana, nakon 34 godine, napokon započeo konkretan dijalog između uprave parka i dionika prostora upravo na inicijativu ravnatelja Bobinca. Teško nam je prihvatiti ovakav razvoj događaja a da ne učinimo ništa, pa da možda dođemo u situaciju da čekamo idućih 35 godina da nastavimo sa započetim projektima, a s ciljem učinkovite zaštite, razvoja lokalne zajednice i promocije ovog hrvatskog bisera- piše u priopćenju.

Međutim, Klarin smatra da i ta peticija ima čisto političku pozadinu.

– Stanje oko Bobinca želi iskoristiti i HDZ u borbi protiv mene. Na fotografijama sam vidio nekoliko članova HDZ-a iz Općinskog vijeća Općine Tisno, koji su u Murter išli potpisati peticiju. Tih dvjestotinjak potpisa je smiješno malo, ja vezanih ruku i nogu za tri sata skupim više potpisa. Riječ je o čistom politikanstvu, Bobinac me na svaki način želi ocrniti pred Murterinima- kaže Ivan Klarin.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.