Mislili su i na skejtere i penjače: U Murteru ulažu 750 tisuća kuna u novi sportski centar kraj škole

Športsko-rekreacijski centar Murterski škoji, projekt je vrijedan 750.000 kuna koji Općina Murter-Kornati planira urediti pokraj osnovne škole do kraja 2019. godine.

Radi se o rekonstrukciji sportskih terena i staza uz osnovnu školu Murterski škoji u Murteru. Postojeća situacija današnjih vanjskih športskih sadržaja prilično je zapuštena te ne odgovara minimalnim funkcionalnim i sigurnosnim standardima za športska igrališta. Postojeće površine potrebno je obnoviti i urediti sa dopunskim sadržajima uz dodatne tribine za oko 150 gledatelja.

Predložena rekonstrukcija u okviru postojećih dimenzija igrališta i zadane parcele pretpostavlja uređenje i rekonstrukciju postojeće podne obloge na atletskoj stazi, malonogometnom igralištu i malom igralištu za košarku, odbojku i ‘mali’ rukomet. Od dodatnih sadržaja predviđena je izvedba male dvoredne tribine između malonogometnog igrališta i atletske staze.

skate2

Ravna površina u zoni tribine može se iskoristiti za postavu ‘skate’ elemenata – staze, koja na jednom kraju završava zidom za penjanje, a na drugom je predviđena postava male fontane s pitkom vodom.

Za završnu podlogu na atletskoj stazi i zaletištu za skok u dalj predlaže se izvedba sintetičke gumene podloge na asfalnoj bazi koja zadovoljava sve tehničke i sigurnosne karakteristike za takvu vrstu aktivnosti. Završna obloga za malonogometni teren predviđena je od najnovije generacije umjetne trave koja također u potpunosti zadovoljava tražene kriterije za sportske aktivnosti vezane uz nogomet.

skate3

Manje igralište je prvenstveno namijenjeno za košarku i odbojku te sve ostale aktivnosti vezane uz igre loptom, vježbanje na otovrenom, trening rukometa i slično. Za takve aktivnosti predlaže se polipropilenska modularna multifunkcionalna završna podloga.

Površina nove tribine, ‘skate’ staze i zida-stijene za penjanje projektirane su u završnoj izvedbi kao plohe od gotovih prefabriciranih betonskih pločastih elemenata.

skate1

Idejno rješenje je izradio arhitekt  Boris Koružnjak iz Zagreba. Projekt će u iznosu od 100 tisuća kuna financirati Hrvatski olimpijski savez, dok će se ostatak financirati iz općinskog proračuna. Plan realizacije jest do kraja 2019. godine.

skate4

Javna rasprava traje do 04. siječnja 2019. Do tada mještani mogu dostaviti svoje primjedbe i prijedloge bilo osobno u prostorima općine bilo na email adresu: info@murter.hr.

Idejno rješenje možete vidjeti/preuzeti na slijedećem na ovom LINKU.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.