Mladi iz Europe obnavljat će suhozide oko Colentuma

‘Suhozidna extravaganza 2’ naziv je kratkoročne Europske volonterske službe u organizaciji Udruge za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta i međunarodnih partnera, koja će se održavati u Murteru od 15. rujna do 15. listopada ove godine.

Tim povodom okupit će se u Murteru petnaestero mladih iz Španjolske, Italije, Poljske, Turske i Bugarske koji će svake subote od 9:00 do 14:00 sati pomagati domaćinu u obnavljanju suhozida koji okružuju lokalitet Colentum. Volonteri će koristiti svoju kreativnost u stvaranju tematskih sadržaja koristeći znanje koje će steći tijekom mjeseca te će na taj način doprinijeti poboljšanju Plana upravljanja Colentumom.

argonauta1

Cilj projekta Europske volonterske službe “Suhozidna extravaganza 2” jest promovirati arheološko nalazište Colentum kao vrijedan dio europske kulturne baštine te unaprijediti znanje i podići svijest o vrijednostima kulturno/arheološke baštine i njihova potencijala za održivi razvoj ruralne sredine.

Svrha projektnih aktivnosti jest ohrabriti sudjelovanje mladih ljudi u održivom razvoju, motivirati mlade iz lokalne zajednice i regije u kreativnom sudjelovanju kako bi se za njih osigurala radna mjesta i podizanje svijesti o lokalnim resursima koji još uvijek nisu prepoznati kao čimbenici razvoja.

Projekt će predstaviti i Europsku volontersku službu te program Erasmus+ kao efikasan alat razvoja zajedničkih europskih interesa kao što je kulturna baština.

Projekt “Suhozidna extravaganza 2” financira Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu EU programa “Erasmus+” a provodi ga udruga Argonauta u partnerstvu s udrugom JOINT iz Italije, Semper Aavanti Stowarzyszenie iz Poljaske, Alternativi International iz Bugarske, Arrabal iz Španjolske te s organizacijom Akdeniz Ucuncu Goz Egitim ve Genclik Dernegi iz Turske.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.