Mladi iz pet zemalja na Murteru će učiti o samozapošljavanju u poljoprivredi

U organizaciji Lokalne akcijske grupe More 249 u petak u Murteru počinje projekt Erasmus + programa mladih pod nazivom ‘AgroYouth’, koji će ugostiti 25 mladih iz pet europskih zemalja, Makedonije, Italije, rumunjske, Bugarske i Hrvatske. To je prvi odobren projekt razmjene mladih, unutar programa Erasmus + za LAG More 249  a provodit će se do kraja rujna na nekoliko lokacija.

Cilj projekta je jačanje interesa nezaposlenih mladih osoba za bavljenje poljoprivredom i razvoj vlastite proizvodnje.

Mladi će u Murteru  sudjelovati na radionicama na kojima će raspravljati o ruralnom razvoju, poljoprivredi i pokretanju vlastite poljoprivredne proizvodnje. Također će imati priliku za interakciju s lokalnim proizvođačima te učiti iz primjera dobre prakse. Projekt je financiran sredstvima Europske komisije kroz Agenciju za mobilnost i europske programe.

Razmjena mladih provodi se u sklopu Erasmus+ programa, najvećeg takvog programa u Europskoj uniji u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih te sporta. Razmjene mladih omogućuju skupinama mladih iz različitih zemalja da zajedno, u razdoblju do 21 dan, provedu program utemeljen na neformalnim metodama učenja kojima razvijaju svoje kompetencije, postaju svjesni društveno bitnih tema, otkrivaju nove kulture, navike i zdrave načine života te jačaju vrijednosti kao što su solidarnost, demokracija, prijateljstvo.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.