Murter na prekretnici u upravljanju lučkim pojasom

Uvođenje reda i reguliranje vezova na području od benzinske crpke u Murteru do stare rive te projektiranje, uređenje i rekonstrukcija ‘Velike rive’, rezultati su sastanka na kojem su se prošlog četvrtka u Murteru okupli načelnik općine Murter-Kornati, Toni Turčinov, pročelnicom Odjela za pomorstvo Šibensko-kninske županije, Jadranka Fržop, ravnatelj Lučke uprave Šibensko-kninske županije, Željko Dulibić, projektanti iz poduzeća Pomorski projekti na čelu s arhitektom Ivicom Gallasom te direktor komunalnog poduzeća Murtela, Petar Ježina.

– Sudeći prema dobroj voljoj i dogovoru prisutnih, ovaj sastanak bi trebao biti prekretnica u upravljanju murterskom lukom. ‘Velika riva’ urediti će se tako na potezu od Trga Rudina, a dogovoreno je i produljenje novih 100 metara te rive, izgradnja ribarnice te djelomično uređenje Šikine rive. Idejni projekt bi trebao biti gotov za tri mjeseca dok će se radovi odvijati u fazama, narednih nekoliko godina, ovisno o financijskim mogućnostima Lučke uprave – objavio je načelnik Turčinov.

murter zlu3

Na sastanku je Turčinov prisutnim stručnjacima izložio planove povezivanja Trga Rudina i Šikine rive odnosno uređenje ‘šetnice Latinskog idra’. Raspravili su sve četiri do sada spominjane mogućnosti, odnosno nepomični ili pomični most, nasipanje i pasarelu te zaključili da je pasarela optimalno rješenje. Nadalje, dogovoreno je postupno širenje lučkog područja, zapošljavanje lučkog radnika te osnivanje Ispostave kad se to pokaže potrebno.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.