Murterski bendovi izdali CD ‘Isola del morte II’ povodom 20. rođendana udruge ‘Zaokret’

Murterska udruga ‘Zaokret’ povodom 20. obljetnice postojanja izdala je novi kompilacijski CD ‘Isola del Morte II’. Riječ je o nastavku albuma ‘The Best of Isola Del Morte’ kojeg su murterski bendovi izdali prije dvadesetak godina, čija će se promocija održati u caffe baru ‘Reful’ na otoku Murteru ovog petka, i dan kasnije u klubu Azimut.

– Udruga ‘Zaokret’ okupljala je likovne, dramske i scenske sekcije, a najjača do danas ostala je glazbena. U sklopu udruge i ove će se godine održati deveti po redu Festival slobodne glazbe na otoku Murteru, koji je jedan od produkata ljudi okupljenih u ‘Zaokretu’, poručio je na današnjoj konferenciji za medije Mate Skračić, jedan od organizatora FSG-a.

Tino Barešić kazao je kako ‘Zaokret’ kontinuirano radi već dvadesetak godina, a novi CD dokaz je tomu.

– Prvi kompilacijski CD izuzetan je dokument tog vremena, a sada smo ga ponovno napravili. Na 12 autorskih pjesama radili smo zadnje dvije godine, dok je Darko Živković Žile producirao CD, poručuje Barešić.

Među bendovima čije su pjesme objavljene na novom albumu su ‘Ko se skupi band’, ‘Isola del Morte Crew’, ‘FSG Collective’, ‘Teški osjećaji’, ‘Šokersi’, ‘Blue 1000 Reunion’, ‘Mate Skračić Adaptive Quartet’, ‘Soul hospital’ i ‘Vis kanavače’.

Uz promociju novog CD-a, najavljen je danas i deveti Festival slobodne glazbe koji će se održati od 12. do 14. srpnja na Murteru, odnosno u ‘Refulu’, na Rudini i u uvali Čigrađa.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.