Murterski dramski amateri u akciji: Premijera predstave ‘Mali kalafat iz Colentuma’

Dramski amateri Murtera i Šibenika u nedjelju 24. svibnja 2015. u 20 sati u kino dvorani “Žut” u Murteru premijerno će izvesti predstavu „Mali kalafat“. Predstava će biti realizirana u sklopu projekta „Arheološko blago Colentum 3“. Riječ je o nastavnom projektu prethodnog istoimenog projekta u sklopu kojeg je lani izrađena ilustrirana pripovijetka „Kalafatov izazov – Pustovine Kvinta Petronija Valenta Kolentinca“.

kvint

Podsjećamo da je prošle godine lokalno stanovništvo sudjelovalo u pisanju priče te izradi ilustracija kroz kreativne natječaje. Mirna Vulin je pritom bila nagrađena za najbolju priču, a Igor Mudronja za najbolje ilustracije. Predstava „Mali kalafat iz Colentuma“ nastala je upravo na temelju te pripovijetke. Za režiju, dramaturgiju, scenografiju i kostimografiju pobrinuli su se Šibenčanin Serđo Mioč, i Murterin Vedranko Šikić Balara inače voditelj odijela za kulturu općine Murter-Kornati. Ovom prilikom pozivaju se mještani otoka Murtera da dođu na premijeru, ulaz je besplatan.

Gaja i Kvint

Cilj projekta jest doprinijeti održivom razvoju otoka Murtera valorizacijom arheološkog nalazišta Colentum te bogate tradicije dramskog amaterizma. Poznato je da Murter ima snažnu tradiciju dramskog amaterizma čiji prvi spomen je zabilježen davne 1922. godine. Murter je vrhunac dramskog amaterizma doživio tijekom sedamdesetih i osamdesetih godina proteklog stoljeća kada je imao jedan od vodećih amaterskih kazališta na području cijele regije. Danas stanovnici Murtera sve više prepoznaju njegov potencijal u oplemenjivanju kulturnog života svoga mjesta, a shodno tome i turističke ponude.

gaja

Projekt “Arheološko blago Colentum 3” udruzi Argonauta odobrilo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u sklopu Natječaja za prijavu projekata udruga za ostvarivanje prava na financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2014. Udruga Argonauta ovaj projekt provodi u partnerstvu sa općinom Murter-Kornati do 1. lipnja 2015.

FOTO: Tourist star TV

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.