Murterski mališani u akcijama ‘Marijini obroci’ i za pomoć djeci Afrike

Osnovna škola Murterski škoji iz Murtera uskoro priprema dvije velike humanitarne akcije. Prva od njih, točno na zadnji dan mjeseca studenog, bit će sportsko-kulturnog-humanitarnog karaktera, a posvećena je pomoći djeci Afrike.

– Priredba će se održati 30. studenog u našoj sportskoj dvorani. Odmah izjutra krenut ćemo s malim nogometom, ali ne klasičan način razredi protiv razreda, generacije protiv generacija, već će svoje umijeće na parketu i s malim balunom odmjeriti učenici protiv nastavnika. To je samo prva utakmica, u drugoj će igrati i učenici protiv svojih roditelja, a moguće je i da odigraju jednu partiju i roditelji protiv nastavnika. Dakle, vjerujem da neće ponestati motiva niti jednoj od ekipa, učenicima će osobiti gušt biti poraziti svoje nastavnike. Međutim, nećemo im popuštati, i nama je stalo do našeg ‘autoriteta’, morat će se dobro pomučiti za pobjedu – najavljuje sportski dio akcije ravnatelj škole Edo Juraga.

Nakon sportskog djela programa prijeći će se na onaj zabavni, a svoje je sudjelovanje dosad potvrdila jedino klapa Solaris, koja je nastupila i prošle godine, a vjerojatno će nastupiti murtersko-tišnjansko-šibenska popularna pop grupa Ti Ritu Piri Pip.

KONCERT U ŠIBENSKOM KAZALIŠTU

Prošle godine nastupili su i klapa Oršulice, Oliver Jakovčev i Josip Juraga, bivši učenik škole. U športskom dijelu učiteljice i učenice zaigrale su košarku, a učitelji i učenici nogomet. Pobijedili su učenice i učenici, no uz burno navijanje s tribina i druga strana je postigla nekoliko pogodaka.
– Sredstva prikupljena od ulaznica pomoći će afričkoj djeci u obrazovanju, a prošle godine prikupili smo oko tri tisuće kuna, pa otprilike toliko očekujemo i ove godine – kaže ravnatelj Edo Juraga.

Negdje u siječnju, točan datum još nije definiran, u šibenskom Kazalištu Murterski škoji organizirat će i veliki humanitarni koncert posvećen svjetskom projektu ‘Marijini obroci’, u kojem sudjeluje i murterska osnovna škola.

– Još je rano o tome govoriti, ali to će ipak biti malo opširnije ozbiljnije događanje, upravo smo u pregovorima s izvođačima – kaže ravnatelj Edo Juraga.

Od školskih maslina 13 litara ulja

– Završila je i ovogodišnja berba maslina u našem školskom masliniku. Za samo dva sata vrijedni trećaši i četvrtaši obrali su sve masline. Veselom društvu pridružile su se i učiteljice. Masline su istog dana odvezene u uljaru na preradu. Od 136 kilograma maslina dobili smo 13 litara ulja – piše na Internet stranicama murterske osnovne škole učenik Marko Fantov.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.