Murterski osnovci i Argonauta prikupili stari papir i brane titulu lanjskih pobjednika

I ove godine su se Udruga Argonauta i Osnovnoj školi ‘Murterski škoji’ priključili dm-ovoj akciji pod nazivom ‘Zeleni korak’. Cilj akcije je prikupiti što više starog papira, a razredi škole natjecat će se u količini skupljenog papira. Novac dobiven otkupom bit će upotrijebljen za pokrivanje troškova izleta najboljim razredima. Ove godine biti će i teže jer treba obraniti prošlogodišnje osvojeno prvo mjesto.

Akcija je održana od 1. do 31. ožujka na razini svih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Svaka škola koja sudjeluje u akciji Zeleni korak bit će nagrađena od strane Unijapapira s iznosom koji odgovara otkupnoj cijeni po jedinici težine, odnosno 500 kuna po toni.

Vaganje prikupljenog papira održat će se u srijedu, 11. travnja u 13 sati između uljare i skladišta komunalnog poduzeća ‘Murtela’ u Murteru.

Osim osnovnoškolaca, svi ostali građani i građanke su pozvani da se priključe akciji, a njima će se u zamjenu za prikupljeni papir osigurati 500 sadnica koje su donacija Turističke zajednice Murter-Kornati.

Udruga Argonauta u suradnji s Osnovnom školom ‘Murterski škoji’ i lokalnim dionicima već više od 10 godina organizira akcije prikupljanja papira pod nazivom ‘Cvijeće za smeće’. Tijekom tih godina podijeljeno je preko 6.000 sadnica cvijeća te prikupljeno više od 60 tona starog papira, a popularan naziv ‘Cvijeće za smeće’ se posljednjih godina izbjegava jer krivo asocira da je papir smeće, a ne vrijedna sirovina.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.