Sudjeluju i stari i mladi

Murterski pir: Tradicionalna fešta ljubavi od Pjace do Trga Rudina

Murterski pir, fešta od ljubavi na tradicionalan način bit će održana u četvrtak na Pjaci pored Zavičajne zbirke Marka Mudronje Repca s početkom u 18.30 sati.

– U svadbenoj povorci mogu sudjelovati svi zainteresirani i naravno, sve je besplatno. Posebna odjeća nije potrebna, dostatan je ljetni bijeli odjevni predmet, upotpunjen crvenim, svijetloplavim, crnim ili zlatnim detaljem idealno će se uklopiti u originalnu murtersku nošnju. Kod svake kuće običaj nalaže da se mora popiti ponuđeno, ali ako ne možete popiti svaku ponuđenu čašicu, dovoljno ju je poljubiti i odložiti na stol da ne bi rastužili domaćina. Opremite se ljubavlju, voljom i radoznalošću jer malo gdje u svijetu možete biti spontani uzvanik u lokalnoj svadbenoj povorci – poručili su organizatori.

Inače, Murterski pir je prilika podsjetiti se starih svadbenih običaja u kojoj sudjeluju djeca i odrasli odjeveni u narodne nošnje i tako prezentiraju bogatu kulturu i povijest domaćim i stranim posjetiteljima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.