Projekt od 11 milijuna kuna

Novi vezovi: Kroz tri godine ‘Velika riva’ u Murteru bit će još veća

Lučka uprava Šibensko-kninske županije je izradila idejni projekt rekonstrukcije ‘Velike rive’ u Murteru koji je Općina Murter-Kornati prezentirala građanima.

Projekt predviđa uređenje interne dvosmjerne prometnice s okretištem i 17 parkirališnih mjesta radi mogućnosti pristupa osobnih, interventnih i manjih teretnih vozila dužine do 10 metara te produljenje postojećeg gata ‘Velike rive’ postavljenog na pilotima u duljini 50 plus 150 metara i širini šest metara. Minimalna dubina trase će biti 4,15 metara ispod razine mora.

Produljenjem rive osigurat će se vezovi za ribarske brodice, ali i vezovi za planirani budući javni pomorski promet na relaciji Murter – Kornati. Idejno rješenje tako predviđa mogućnost prihvata osam ribarica duljine 20 do 25 metara u zaštićenom akvatoriju, mogućnost prihvata oko 20 plovila duljine do 30 metara u nezaštićenom akvatoriju te tri veza za javni pomorski promet.

Procijenjena vrijednost projekta je do 11 milijuna kuna koji će biti osigurani sredstvima državnog, županijskog i manjim dijelom iz općinskog proračuna. Realizacija projekta predviđa se unutar tri godine ovisno o izradi potrebnih studija te ishodovanju dozvola. Kako bi se projekt mogao realizirati pokrenute su i šeste Izmjene i dopune prostornog plana uređenja Općine Murter-Kornati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.