Općina Murter-Kornati dobit će svoj grb i svečanu zastavu

Općina Murter-Kornati jedna je od rijetkih Općina koja ima svoju himnu `Murteru moj´, ali grb i zastavu do danas nije dobila. Općina je krenula u izradu grba i zastave kako bi se pronašlo najbolje likovno rješenje, a koje se mora temeljiti na prirodnim, povijesnim, kulturnim nasljeđima Općine.

Ovlaštena tvrtka za izradu grbova i zastava Općina `Heraldic Art´ iz Rijeke izradila je nekoliko mogućih likovnih rješenja. Idejna rješenja su na Facebook stranici Općine Murter-Kornati kako bi mještani mogli označiti ono rješenje za koje mislite da je najbolje i kako bi Općina pri odabiru mogla uvažiti i mišljenje stanovnika.

murter.kornati1

murter-kornati2

murter-kornati3

murter-kornati4

murter-kornati5

murter-kornati6

Dizajn i izrada likovnih rješenja grbova temelji se na dva osnovna polazišta; redizajn povijesnog grba i dizajn potpuno novog grba. Svi grbovi moraju biti izvedeni u skladu s važećim heraldičkim pravilima, uputama i zakonskim odredbama Ministarstva uprave RH.

Izvor: Facebook

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.