Općina Murter-Kornati od Europe traži milijun kuna za Colentum i gastro tržnicu

Početkom srpnja Općina Murter-Kornati od Europske unije je zatražila gotovo milijun eura za uređenje mediteranske gastro tržnice te uređenje arheološkog parka Colentum.

Zahvaljujući odličnoj suradnji s Razvojnom agencijom Šibensko-kninske županije te Muzejom grada Šibenika, Općina Murter-Kornati uspješno je prijavila na natječaj EU programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska svoj dio aktivnosti unutar projekata Cotastemed i Asterisk.

colentum6

Projekt Cotastemed okuplja 12 partnera iz Hrvatske i Italije sa zajedničkim ciljem transformacije odabranih destinacija u regionalne gastro destinacije koje pružaju jedinstveno i autentično gastronomsko iskustvo. Nositelj projekta je Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, dok se Općina Murter-Kornati kao partner u ovom projektu prijavila na sredstava u iznosu 515.000 eura. Zahvaljujući tim sredstvima Murter će dobiti prepoznatljivu mediteransku gastro tržnicu te ojačati poziciju regionalne gastro destinacije.

Projekt Asterisk okuplja šest partnera iz Hrvatske i Italije sa ciljem razvoja alternativnih turističkih proizvoda i putničkih programa koji će se temeljiti na spoju kulturne i povijesne baštine te suvremene tehnologije. Nositelj projekta je društvo Sistemi Territoriali, dok se općina Murter-Kornati kao partner u ovom projektu prijavila na sredstva u iznosu od 475.000 eura. Tim novcem planira se urediti Arheološki park Colentum na poluotoku Gradina. Terenske aktivnosti provoditi će se u partnerskoj suradnji sa općinom Medulin te Muzejom grada Šibenika.

Projekti će biti detaljnije prezentirani u prvom tromjesečju 2018. godine kada se očekuju rezultati o odabiru.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.