Općini Murter-Kornati odobreno 70 tisuća kuna za izradu izvedbenog projekta novog vrtića i jaslica

Ukupno 70 tisuća kuna za izradu izvedbenog projekta novog vrtića i jaslica odobrilo je Općini Murter-Kornati Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu Poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama.

Podsjetimo, do kraja 2020. godine Općina Murter-Kornati imat će suvremeni vrtić i jaslice za koji im je građevinsku dozvolu početkom svibnja izdao Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Šibensko-kninske županije.

– Trenutno na području općine Murter-Kornati djeluje ustanova vrtića iz općine Tisno i to u Murteru u objektu koji je u najmu. Objekt ne zadovoljava minimalne tehničke uvjete kao ni pedagoške standarde zbog čega je općina Murter-Kornati donijela odluku o gradnji novog objekta dječjeg vrtića i jaslica. Ishodovanjem građevinske dozvole Općina Murter-Kornati osigurala svu potrebnu dokumentaciju i samo građevinsko zemljište ukupne površine 2.739 kvadrata te će spremna dočekati otvaranje natječaja za financiranje iz EU fonda koje se očekuje tijekom rujna – izjavio je nedavno za Šibenski portal Toni Turčinov, načelnik Općine Murter-Kornati.

Prema projektu arhitekta Matije Galošića iz arhitektonskog ureda Crta iz Zadra bruto površina same zgrada vrtića i jaslica veličine je 1.052 četvorna metra, a predviđa se organizacija pet odgojno-obrazovnih skupnih jedinica za ukupno 75 djece, i to za djecu s poteškoćama u razvoju, za djecu jasličkog uzrasta te mješovite jedinice vrtičkog uzrasta.

Procijenjena vrijednost projekta izgradnje i opremanja zgrade vrtića uključujući izgradnju pristupnog puta te uređenje okoliša iznosi približno 12 milijuna kuna. Početak gradnje planira se iza ljeta 2019. godine, a dovršetak gradnje tijekom 2020. godine.

Projekt novog vrtića u Murteru dobio građevinsku i spreman je za natječaj EU fondova

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.