OSMI PUT U MURTERU: Festival Slobodne Glazbe ovo ljeto donosi zanimljiva imena i jam pod borovima

Festival Slobodne Glazbe, i ove godine, po osmi put, održat će se u organizaciji kulturno umjetničke udruge Zaokret iz Murtera,  26. i 27. srpnja.

mate skracic valentino barisic

Headlinere ljetne glazbene poslastice predstavili su danas Mate Skračić i Valentino Barišić, pojasnivši da će se prateći program organizirati neposredno pred festival.

– Radionice i sessioni  zanimljivi su ljudima jer se odvijaju spontano, na ulici, bez pretenciozne bine i scenografije.  Razmišljamo i o trećem danu festivala organiziranom baš za prateći program, ali, o tom potom – rekao je Skračić.

Na već ustaljenoj lokaciji, pozornici ispred caffe bara Reful i ispred beach bara Lantana u uvali Čigrađa, gosti festivala, za koji se ne plaća ni dnevna ni festivalska ulaznica, moći će uživati u zasad manje poznatim, ali zanimljivim imenima.

festival slobodne glazbe

– Htjeli smo povezati kazalište i glazbu pa smo uveli jedan novitet, Soundtrack Cabaret u sastavu operne pjevačice, jazz glazbenika, klauna i rockabilly pijanista, koji će izvesti koncert najpoznatijih  filmskih songova.

– Dim cigareta, zveket šalica, čaša, lokomotiva na tračnicama… još uvijek se taj vlak rola – predstavlja se ekipa glazbenika iz Soundtrack Cabareta, inače vezanih za Big band HRT-a i Filharmoniju.

– Osim njih, prvog dana nastupat će i The Bonebomb – najavljuje Skračić.

– Nastavili smo s podupiranjem manje poznatih bendova koji stvaraju dobru glazbu, a radi se o instrumentalnom funk – soul sastavu od sedam članova koji će sigurno stvoriti dobru atmosferu.

Drugi dan Festival Slobodne Glazbe seli na Čigrađu, i dalje podupirući  još neafirmirane bendove.

– One man show će izvesti Ante Prgin Surka, beatboxer  s kojim imate dojam da je na pozornici cijeli bend.

Headlineri su, za razliku od prethodnih godina kad smo imali velika imena, ove godine odlučili dati tu titulu benda za kojeg dotad praktični nismo ni čuli, ali učinili su nam se izuzetno dobri. Radi se o skupini Groove up, odnosno deset glazbenika iz Osijeka.  Klasičan funk bend s puhačkom sekcijom i tri pjevačice, što je neuobičajena postava za hrvatske okvire – najavio je Valentino Barišić, suorganizator festivala.

Drugi dan festivala rezerviran je i za Jam session, ispod bora – pored mora, kako kažu organizatori.

– U popodnevnim satima na Čigrađi glazbenicima se priključe i djeca i kupači. To je neformalno druženje u ležernoj atmosferi, opuštanje i muziciranje, sklapanje novih poznanstava i zabava – zaključili su  Skračić i Barišić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.