Poraz HDZ-a, Toni Turčinov i Mande Turčinov Ježina idu u drugi krug izbora za murterskog načelnika

Na prijevremenim izborima za općinsko vijeće Općine Murter-Kornati koalicija HSS-HNS predvođena profesorom Edijem Juragom dobila je najveći broj glasova, te ostvarila pet mandata u Općinskom vijeću.

Nezavisna lista Mate Skračića osvojila je tri mjesta, HDZ dva mjesta, a SDP i HSU imaju jedno mjesto u Općinskom vijeću.

Iako su u borbi za načelnika i zamjenika načelnika kandidati koalicijske liste HSS-HNS ostvarili premoćnu prednost od 45,40% osvojenih glasova to nije bilo dovoljno za pobjedu u prvom krugu stoga izbori za načelnika i zamjenika načelnika Općine Murter-Kornati idu u drugi krug.

– Nakon pobjede za općinsko vijeće sa uvjerljivih osvojenih 40,59% glasova, HNS zajedno sa koalicijskim partnerom HSS u drugi krug izbora za općinskog načelnika, te zamjenika općinskog načelnika ide na pobjedu i time želimo kao stabilan koalicijski partner osigurati stabilnu vlast na zadovoljstvo stanovništva i za napredak Općine Murter-Kornati – priopćili su iz HNS-a.

– Hvala svim Murterkama i Murterinima na ukazanom povjerenju. Isto tako čestitke protukandidatima s drugih lista. Nadam se da će kolege s drugih lista u drugom krugu prepoznati našu želju za suradnjom, za bolje sutra Murtera – istaknuo je nakon jučerašnjih izbora na svom Facebook profilu Toni Turčinov.

13241301_979934322053759_3049584205631752947_n

Podsjetimo, od troje kandidata za načelnika Općine Murter Kornati  najviše je glasova osvojio Toni Turčinov te nezavisna kandidatkinja Mande Turčinov Ježina koja je osvojila 28,27 posto glasova. Njih će dvoje u drugi krug izbora za načelniku fotelju.

HDZ-ova kandidatkinja Željana Šikić ispala je iz utrke osvojivši 232 glasa, odnosno 21.36 posto.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.