Predložite buduću namjenu vojnog kompleksa na brdu Raduč

Foto: yowre/Panoramio

Udruga Argonauta i Općina Murter-Kornati pokrenuli su inicijativu ‘Otkrijmo Raduč’ s ciljem uređenja i valorizacije starog vojnog kompleksa na brdu Raduč. Prvi korak je izrada idejnog rješenja uređenja kojim bi se definirala buduća namjena kompleksa. Kako je riječ o javnoj, građanskoj inicijativi, stanovnici otoka Murtera i njihovi gosti će imati priliku aktivno sudjelovati u promišljanju buduće namjene tog važnog prostora, što je u Europskoj uniji ustaljena praksa.

Udruga Argonauta i općina Murter-Kornati pozivaju na javnu raspravu i predlaganje ideja za buduću namjenu i uređenje starog vojnog kompleksa na brdu Raduč koja će se održati u kino dvorani Žut 20. siječnja u 19.00 sati.

Kod razrade ideje i izrade projekta posebno će se voditi računa o prirodnom ambijentu u kojem je kompleks smješten, njegovoj kulturno-povijesnoj vrijednosti, naselju Murter te otočnom arhipelagu koji ga okružuje uključujući i Kornatsko otočje. Očekuje se da kroz planersku viziju budu predložene ideje valorizacije tog prostora koje će otok Murter pozicionirati kao gravitacijski otok najgušće otočne skupine Mediterana.

Koncepte treba predati najkasnije do 20. siječnja 2016. na e-mail adrese info@murter.hr i info@argonauta.hr, a sve ostale detalje možete provjeriti na internetskoj stranici općine Murter-Kornati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.