Predstava ‘Skriveno blago Colentuma’ i predstavljanje prve turističke karte arheološkog nalazišta Colentum

Učenici OŠ ‘Murterski škoji’ u utorak 24. svibnja 2016. u 20 sati u kino dvorani ‘Žut’ u Murteru premijerno će izvesti predstavu ‘Skriveno blago Colentuma’. Tom prigodom biti će predstavljena i istoimena turistička karta arheološkog nalazišta Colentum.

Ove aktivnost će biti realizirane u sklopu projekta ‘Arheološko blago Colentum 4’ koji se sastoji od male škole kazališta, izvedbe dviju kazališnih predstava te izrade prve turističke karte arheološkog nalazišta Colentum.

skriveno blago colentuma2

Mala škola kazališta

Mala škola kazališta za učenike osnovne škole ‘Murterski škoji’ započela je tijekom listopada 2015. a traje do konca svibnja 2016.  Okupila je dvadesetak učenika koje podučava redatelj i scenograf Sergej Mioč. Na dramskim radionicama učenici se uče osnovama glume te dramskog nastupa. Podsjećamo da su sklopu male škole kazališta učenici početkom ove godine u Murteru već izveli predstavu ‘Mali kalafat iz Colentuma’. Predstava ‘Skriveno blago Colentuma’ radnjom se nastavlja na izvedenu predstavu, a svima bi trebala razotkriti koje je to stvarno blago Colentuma. Mala škola kazališta uz valorizaciju arheološkog nalazišta Colentum ima za cilj i pomladiti dramski amaterizam Murtera.

skriveno blago colentuma

Promocija prve turističke karte arheološkog nalazišta Colentum

Tijekom predstave mladi glumci besplatno će publlici podijeliti  turističku kartu arheološkog nalazišta Colentum. Karta sadržava atraktivne vizualizacije arheoloških objekata, a na njoj su označene staze i pozicije arheoloških i ostalih znamenitosti na području poluotoka Gradina. Karta će biti dostupna Murterinima i njihovim gostima u uredu turističke zajednice općine Murter-Kornati, u poslovnicama turističkih agencija otoka Murtera te Edukacijskom centru za održivi razvoj otoka i priobalja Šibensko-kninske županije.

skriveno blago colentuma3

Projekt provodi udruga Argonauta na otoku Murteru u partnerstvu sa općinom Murter-Kornati u razdoblju od 1. rujna 2015. do 1. lipnja 2016. te u suradnji sa OŠ Murterski škoji, Muzejom grada Šinenika, OŠ Murterski škoji, TZO Murter-Kornati te kazališnom udrugom Virko. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU projekt podupire u iznosu  od 25 tisuća kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.